„Prix du Lauréat francophone” pentru Marina Zbîrnea, studentă a UPSC 

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău anunță rezultatul selecției „Premiului Laureatului francofon”, lansat de Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova în cadrul Planului Național AUF-Moldova, destinat studenților anului III (preterminal) ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine, viitori profesori de limbă franceză.

La etapa de preselecție internă (UPSC) au fost depuse 4 dosare în baza CV-ului, reușitei academice, nivelului de limbă franceză conform CECRL, activităților din cadrul apelurilor AUF și celor extracurriculare. În urma examinării acestora, au fost selectate 2 candidaturi excelente pentru etapa finală, la AUF-Moldova: Chifa Cristina și Zbîrnea Marina.

La etapa de selecție finală, în urma examinării dosarelor și convorbirii responsabililor AUF-Moldova cu cele două candidate, s-a declarat câștigătorul care va beneficia de o mobilitate în Franța, la Paris, în acest an, în perioada 15-29 august, ca recompensă pentru eforturile și implicarea în francofonia științifică: Marina Zbîrnea, anul III preterminal, grupa 303, franceză/engleză, Catedra Filologie Romanică, Facultatea Limbi și Literaturi Străine, UPSC.

Exprimăm sincere felicitări câștigătoarei, îi dorim succese și îndemnăm toți studenții francofoni să exceleze la anul viitor pentru a beneficia de oportunități la fel de frumoase din partea AUF!

Mulțumiri alese BN AUF-Moldova!

Pentru detalii: Natalia Celpan-Patic, responsabilă de proiecte francofone, Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, UPSC, celpan.patic.natalia@upsc.md

Loading