Decernarea titlului onorific Doctor Honoris Causa dlui prof., dr. Khalid Ibrahim Al-Sulaiti

Educația, știința și cultura nu cunosc hotare și nici nu aleg națiuni. În semn de mulțumire și apreciere a dezvoltării legăturilor culturale moldo-qatariene, astăzi, 21 iunie 2022, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a primit în rândurile comunității academice una dintre personalitățile de valoare ale culturii internaționale – Profesorul Dr. Khalid Ibrahim Al-Sulaiti, directorul general al Fundației Internaționale „Katara Cultural Village”.

Delegația de oaspeți a fost primită cu multă căldură și deschidere de către reprezentanții UPSC, care le-au oferit oapeților posibilitatea de a cunoște spațiile academice ale Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și activitățile în desfășurare.

Ceremonia oficială de decernare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa al UPSC dlui Khalid Ibrahim Al-Sulaiti  a fost deschisă de către dna conf. univ., Dr. Alexandra Barbăneagră, Rectorul UPSC, un cuvânt de salut în limba română și engleză, care a trecut în revistă activitățile remarcante ale dlui Al-Sulaiti, activismul și contribuția Domniei Sale în promovarea culturii și educației, precum și dezvoltarea științei și a turismului la nivel internațional. A răsunat Imnul de Stat al Republicii Moldova, precum și Imnul de Stat qatarian.

Laudatio a fost rostit de către dna conf. univ, Dr. Ludmila Armașu-Canțîr, Prorector UPSC pentru activitate științifică și relații internaționale, care a menționat că „competenţa şi reputaţia managerială, profesionalismul şi dăruirea în domeniul cultural și educațional, prestigiul şi credibilitatea de care se bucură dl profesor, Dr. Al-Sulaiti, reprezintă un model de urmat pentru comunitatea noastră academică, prin vizibilitatea internațională a activităților propuse și, implicit, prin implicarea nemijlocită în promovarea culturii naționale prin proiecte culturale, educaționale, manageriale etc. Practic totul ce ține de relațiile culturale ale Republicii Moldova cu Statul Qatar, începând cu deschiderea misiunii diplomatice moldovenești în Statul Qatar, este strâns legat de numele domnului profesor Khalid Al-Sulaiti, director al Centrului cultural „Katara””.

Un cuvânt de salut, de gratitudine și de înaltă apreciere a gestului comunității UPSC de a acorda cel mai înalt titlu onorific al UPSC pentru dl. profesor, Dr. Khalid Ibrahim Al-Sulaiti a expus dl. Victor Țvircun, Dr. Habilitat, Profesor, Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar. Dl. Țvircun și-a exprimat convingerea această colaborare fructuoasă are un mare viitor și că Excelența Sa, Profesor Khalid Al-Sulaiti va fi și în continuare un promotor al patrimoniului cultural al Republicii Moldova și relațiilor de prietenie moldo-qatariene.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital muzical prezentat de către Taisia Caraman, solistă a Operei Naționale a Republicii Moldova.

Loading