UPSC în Programul „Proiect Civil 2022” lansat de primăria Municipiului Chișinău

Asociația Studenților și Absolvenților Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău vă îndeamnă să vă alăturați sondajului online de susținere a Proiectului GreenLight din cadrul Programului „Proiect Civil 2022”, lansat de Primăria Municipiului Chișinău. Procesul de vot se va derula în perioada 11 aprilie – 1 mai 2022, ora 17:00.

Contribuiți și voi la susținerea acestui proiect, accesând linkul: https://sondaj.chisinau.md/.

Proiectul GreenLight este o continuare a proiectului Mini-parcul Universitar „Ion Creangă”, beneficiar al programului Buget Civil 2021. Acest proiect a contribuit la soluționarea problemelor legate de lipsa unei infrastructuri adecvate necesităților instituției educaționale, precum și la utilizarea eficientă al spațiului urban din scuarul blocului I de studii al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.  El a condiționat formarea unor conexiuni sociale și culturale în contextul dezvoltării socio-economice al municipiului Chișinău. În acest context, intenționăm să dezvoltăm parteneriatul dintre Universitate și Primărie prin iluminarea scuarului instituției cu folosirea energiei solare.

Proiectul GreenLight tinde să contribuie la soluționarea unei probleme majore cu care se confruntă societatea actuală la nivel național – deficitul de resurse energetice.

Pentru UPSC, folosirea energiei solare este foarte importantă din două motive:

1 – folosirea unei surse de energie gratuită, cu costuri inițiale reduse în comparație cu folosirea energiei electrice din rețeaua tradițională.

2 –  impactul educațional pe care l-ar avea folosirea energiei solare în cadrul instituției de învățământ.

Aplicarea acestor programe la nivel instituțional va avea drept rezultat conștientizarea de către studenți a faptului, că mediul înconjurător este o realitate pluridimensională, care include, pe lângă mediul natural, creația și activitatea omului, acesta ocupând o dublă poziţie: de “component” şi de „consumator” al mediului.

Folosirea energiilor regenerabile trebuie să devină o obișnuință a noastră a tuturor, contribuind astfel la protecția sănătății oamenilor, la reducerea riscurilor degradării mediului înconjurător.

Membrii echipei de inițiativă: Culea Uliana, președinte; Sacacol Cristian, membru; Gangan Olesea, membru; Surugiu Dorina, membru; Molachi Tatiana, membru.

Loading