Târgul de cariere UPSC, 2022 – informarea absolvenților privind posibilitățile, drepturile și obligațiile în angajare

Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră (CGCC) din cadrul UPSC, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova, astăzi, în data de 11 martie 2022, a demarat TÂRGUL DE CARIERE UPSC – 2022. Evenimentul va succede o serie de alte activități asemănătoare în scopul inserţiei profesionale în câmpul muncii a absolvenţilor universităţii la programele de studii din domeniul Ştiinţe ale Educaţiei, pentru asigurarea instituţiilor de  învăţământ general cu personal didactic calificat, anul de studii 2022-2023.

Evenimentul a fost moderat de dna. conf. univ., dr. SARANCIUC-GORDEA Liliana, șef CGCC și dra. Beatricie-Valensia SARANCIUC, specialist pe aria angajarea absolvenților în câmpul muncii și a început cu îndemnul de a susține Campania „Moldova pentru pace!” lansată de Parlamentul, Guvernul Republicii Moldova, oamenii de creație și societatea civilă, pentru solidarizarea cu autoritățile și societatea civilă în apelul de ajutor pentru refugiații din Ucraina.

La fel, în deschidere, dna conf. univ, dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, Rectorul UPSC, a subliniat importanța asigurării informaționale referitor la posibilitățile de angajare și a cunoașterii de către absolveți a legislației în vigoare, atât despre drepturile cât și obligațiile tânărului specialist.

Au fost prezenți invitații seminarului, specialistul consultant MEC, Eudochia CEBAN, Direcţia învăţământ Profesional Tehnic, specialistul consultant principal MEC, GAICIUC Valentina, Direcţia învățământ general, șefii Direcțiilor de Învățământ General din toate raioanele țării, în total – 146 participanți.

Printre subiectele abordate în discuții au fost:

  • Oferte și sfaturi de la specialiștii din cadrul direcțiilor de educație din țară.
  • Statutul tânărului specialist și debutul în carieră
  • Locuri de muncă stabile și disponibile la programele de studii domeniul Educaţie/Ştiinţe ale Educaţiei
  • Cadrul legislativ și normativ privind angajarea în câmpul muncii
  • Date statistice privind repartizarea în câmpul mucii
  • Răspunsuri la problemele sau întrebările mai complicate, care necesită o abordare legislativă sau de consiliere în domeniu.

Alături de organizatorii – reprezentanți ai UPSC, la seminar au participat reprezentanți de la MEC, angajatori și, desigur, studenți-absolvenți care, au apreciat faptul că întrebările lor și-au găsit răspunsul în cadrul acestui eveniment care, va avea o continuitate de alte evenimente asemănătoare în vederea orientării spre anjare a tinerilor specialiști din domeniul Științe ale Educației.

Loading