Inaugurarea noului sediu al Centrului editorial-poligrafic

Astăzi, 28 februarie 2022 a fost inaugurat noul sediu al Centrului Editorial-Poligrafic din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Dezvoltat după modelul unei edituri universitare moderne, Centrul are misiunea de a oferi servicii editoriale, poligrafice și de difuzare a cărții cu caracter științific, didactic și cultural, elaborate de membrii comunității academice a Universității. La evenimentul solemn au fost prezenți reprezentanți ai administrației și ai subdiviziunilor instituționale.

În discursul de deschidere, Rectorul UPSC, dna Alexandra Barbăneagră, dr. conf., univ., a explicat rațiunea restructurării acestei subdiviziuni în contextul reconceptualizării sistemului de managementul universitar și a specificat importanța pe care o are pentru Universitate funcționarea unei structuri editorial-poligrafice care să ofere servicii de calitate în publicarea suporturilor academice necesare desfășurării proceselor educațional și de cercetare științifică ale instituției.

Igor Sava, șeful Centrului Editorial-Poligrafic, a prezentat cele mai relevante  activități realizate pe parcursul unui an de la fondare, precum și obiectivele de dezvoltare strategică ale subdiviziunii. În contextul inaugurării, participanții au vizitat spațiile Centrului și au făcut cunoștință cu echipamentul din dotare. Evenimentul s-a finalizat cu o prezentare publică a procesului tehnologic de tipărire a unei cărți.   

Loading