La Centrul „Clasa Viitorului”, s-a dat start competiției SumoBot Challenge Moldova 2023

Astăzi, 25 noiembrie 2023, 128 elevi care au format 64 echipe din zona Centru a Moldovei s-au întâlnit la Clasa Viitorului pentru o nouă ediție a concursului.

Organizarea competiției SumoBot Challenge Moldova 2023 la Centrul Clasa Viitorului a fost o misiune îndeplinită cu dedicație din partea fiecărui membru al echipei.

Aplauze pentru triumfătorii acestei ediții:

  • Locul I: YuNet, LT „Mihai Viteazu”, mun. Chișinău
  • Locul II: Fighters, LT „Mihai Viteazu”, mun. Chișinău
  • Locul III: Robotech_Fresh, IPLT „Alexandr Pușkin”, mun. Chișinău

Exprimăm recunoștință profundă voluntarilor, al căror spirit energic a fost vital, și tuturor celor care au participat într-un număr mare, demonstrând o pasiune comună pentru inovație.

SumoBot este un concurs care motivează, încurajează și susține copiii pasionați de robotică și tehnologii să dezvolte abilități inginerești, necesare pentru proiectarea, construirea și programarea roboților.

Competiția SumoBot Challenge Moldova 2023 a fost organizată de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia, Marea Britanie și fondului Western NIS Enteprise Fund.

SumoBot Challenge este un concurs care motivează, încurajează și susține copiii pasionați de robotică și tehnologii să dezvolte abilități inginerești, necesare pentru proiectarea, construirea și programarea roboților. Competiția este populară la nivel internațional și este considerată unul dintre cele mai bune modele de învățare bazată pe competiție.

Loading