La Facultatea de Arte Plastice și Design, UPSC, lansarea Laboratorului „Profesiile Viitorului”

În data de 11 aprilie 2023, a avut loc un eveniment important pentru mediul profesoral – didactic și studențesc al Facultății de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău – inaugurarea laboratoarelor de animație digitală Profesiile Viitorului. Cei 40 de studenți, care învață Game Design și Animație la această facultate, vor practica, în noile laboratoare echipate cu 23 de computere performante și 16 tablete, animație și game design.

De asemenea, au fost oferite profesorilor două laptopuri pentru instruire și mentorat în crearea jocurilor. Astfel, laboratorul dispune de stații de modelare 3D, cu un design creativ și echipamente specifice domeniului: tablete cu display interactiv pentru desene grafice, schițe, retușări imagini și creare modele 3D. Echipamentul a fost asigurat de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Evenimentului lansării Laboratorului Profesiile Viitorului a fost ghidat de Ana Simac, Decan la Facultatea de Arte Plastice și Design, UPSC. Deschiderea evenimentului a fost oficializată de Alexandra Barbăneagră, Rector UPSC, John Riordan, Șef-adjunct al Misiunii USAID în Moldova, Cristina Zoica Dumitru, profesoară și artistă Animație. Studenții anului 1 la programele de studii Animație și Game Design au prezentat proiectele lor create pe parcursul semestrului.

Amintim că, Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a lansat în 2022 programe de licență în Animație și Designul Jocurilor, răspuns cererii pieței muncii de cadre calificate în domeniu industriilor creative, inclusiv cu investiții străine, care înregistrează o lipsă acută de forță de muncă cu aptitudini și cunoștințe în producția de conținut video/audio, jocuri și arte interactive, servicii de design etc. Introducerea noilor specialități în programul de învățământ a fost posibilă datorită Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, în parteneriat cu Asociația Companiilor Creative COR.

Loading