Studenții Facultății de Arte Plastice și Design, în vizită de studiu în Wrocław, Polonia

În decembrie 2022, studenții Facultății de Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, au efectuat o vizită de studiu în Polonia. Anastasia Șevcenco și Anastasia Pașcova, studente a anului II, au câștigat două locuri în proiectul Study Tours to Poland, finanțat de programul Polish-American Freedom Foundation. Impreună cu alți participanți din Moldova și Ucraina, fetele au vizitat orașul Wrocław, care este al patrulea ca mărime din Polonia și unul din cele mai vechi orașe din țara.

Scopul vizitei de studiu pentru studenți este de a dezvălui diverse aspecte ale vieții în Polonia, de a prezenta mecanismele transformărilor sistemice și de modernizare, precum și de a prezenta experiența poloneză în cadrul Uniunii Europene. De asemenea, de afla și despre sectorul neguvernamental și toate formele de angajament civic.

Vizita de studiu a durat 10 zile, timp în care, participanții au vizitat locuri memorabile a orașului Wrocław, au făcut cunoștința cu istoria Poloniei, cultura modernă, obiceiurile, artă. În timpul proiecrului, tinerii au comunicat în rusă, română, ucraineană și engleză.

La finalul vizitei, studentele au rămas impresionate de frumusețea Poloniei și ospitalitatea oamenilor: „Polonia este o țară uimitor de frumoasă și interesantă, cu o cultură bogată. În 10 zile, am învățat multe și am reușit să mă îndrăgostesc de bucătăria locală și de sunetul limbii poloneze. Am vizitat mai multe organizații non-guvernamentale ale căror activități sunt menite să îmbunătățească viața în Wroclaw și am aflat despre realizările lor, noile obiective și proiecte; am vizitat muzee, teatrul și o fermă de capre. Eu sunt foarte recunoscătoare organizatorilor programului și profesorilor Universității noastre, UPSC „Ion Creangă” din Chișinău, pentru oportunitatea propusă și pentru această experiență de neuitat.”, afirmă studenta Anastasia Pașcova.

 63 – vizualizări în total,  1 – astăzi