Mobilitate de formare cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorilor de Limba Franceză

În perioada 25-27 noiembrie 2022, reprezentanții Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Tatiana LAȘCU și Vera ZDRAGUȘ, de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, au participat la un stagiu de formare pentru profesorii de limba franceză, desfășurat în cadrul proiectului  „Construisons aujourd’hui l’avenir du français, et le français de l’avenir”, coordonat de Asociația Română a Profesorilor Francofoni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Ministerul Educației, Institutul Francez din România, Ambasada Franței, Alianța Franceză, Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză, Organizația Internațională a Francofoniei și Agenția Universitară a Francofoniei.

Evenimentul face parte din programul internațional al manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Profesorului de Limba Franceză, sărbătorită anual în ultima joi din noiembrie. Au fost organizate o serie de conferințe și ateliere de formare profesională – o inedită oportunitate de perfecționare didactică coordonată de formatori internaționali ai FRANCOPHONIA, centru de formare cristalizat în Nice, Franța. Cei peste 150 de profesori de limba franceză au făcut incursiuni simbolice în spațiul culturii și al literaturii franceze, promovând valorile francofone.

Mulțumim FRANCOPHONIA pentru această posibilitate și anume, de a avea întâlniri, dialoguri educaționale și experiențe unice, vibrații culturale și bucuria de a fi împreună.

Mulțumim AUF pentru susținere, implicare și efortul depus în promovarea limbii, științei și culturii franceze și în susținerea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” în procesul de  internaționalizare.

Mulțumiri Secției Relații Internaționale a UPSC pentru devotament și responsabilitate, concretizate prin stabilirea de acorduri de colaborare între UPSC și Universités de Francophonia! Un mare mulțumesc și felicitări tuturor celor implicați!

 273 – vizualizări în total,  1 – astăzi