Un sejur în Franța oferit de AUF unei studente UPSC, câștigătoarea concursului „Prix du Lauréat francophone”

Studenta anului IV a Facultății Limbi și Literaturi Străine, de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, din grupa 403, specialitatea limba franceză și engleză, Marina ZBÎRNEA, a beneficiat de un sejur la Paris în perioada 15-20 august 2022, împreună cu șapte colegi de la alte universități membre ale AUF Moldova, care au fost premiați în luna iunie a anului curent datorită reușitei academice excelente și participării active în cadrul activităților francofone extracurriculare.

Programul sejurului a fost bogat și variat în activități academice și culturale, organizat de Biroul AUF de la Paris.

În prima zi, studenții au fost întâmpinați de către domnul Mohamed KETATA, Directorul regional al AUF din Europa Centrală și de Est și cazați la Casa studenților Francofoniei (Maison des étudiants de la Francophonie, MEF), ce se află în Orășelul universitar internațional de la Paris (Cité internationale universitaire de Paris).

A doua zi, laureații au vizitat Hotelul Ministrului de la Ministerul Afacerilor  Externe și Intergrăii Europene (l’Hôtel du Ministre du Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères), unde au fost întâmpinați de Giovanni CAVALLARO care le-a făcut o excursie prin hotel. Ulterior, ei au mers la Ambasada Republicii Moldova din Franța. Acolo au fost așteptați de către doamna Iulia MIAUN, Primul Consilier al ambasadorului, cu care au avut o discuție despre despre rolul ambasadei. A fost o mare oportunitate de a discuta diverse subiecte referitoare la cooperarea celor două țări care au în comun valorile Francofoniei. A treia zi, tinerii au vizitat Agenția Universitară a Francofoniei, unde doamna Béatrice CADILHAC a prezentat misiunea AUF și oportunitățile oferite studenților. În cea de-a patra zi, studenții laureați au vizitat Muzeul Științei și Industriei (Cité des Sciences et de l’Industrie) și Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), unde au asistat la o prezentare a acțiunii OIF.

Exprimăm sincere felicitări lauratei UPSC, Marina Zbîrnea, îi dorim succese și îndemnăm studenții francofoni să urmeze cu demnitate programele francofone ale universității, pentru a beneficia de premii frumoase din partea Agenției Universitare a Francofoniei!

Mulțumiri alese BN AUF-Moldova și AUF – Europa Centrală și de Est!

Pentru detalii: Natalia Celpan-Patic, responsabilă de proiecte francofone, Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, UPSC, celpan.patic.natalia@upsc.md

 183 – vizualizări în total,  2 – astăzi