Promovarea programelor de studii în pedagogia învățământului primar la UPSC

Catedra Pedagogia Învățământului Primar din cadrul Facultății Științe ale Educației și Informatică, UPSC a realizat astăzi, 19.05.2022, masa rotundă „Promovarea programelor de studii în pedagogia învățământului primar la UPSC”.

Evenimentul a fost desfășurat în format mixt (cu prezență în Clasa Viitorului din blocul nr. 3 și online), în limba română, moderator Ludmila URSU, șefa catedrei PÎP, și în limba rusă, moderator, conf. univ, dr. Angela CURACIȚCHI.

În deschiderea evenimentului, cu un cuvânt de salut către potențialii candidați la studii s-au adresat dna Nina GARȘTEA, decanul facultății Științe ale Educației și Informatică, și dna Valentina GAICIUC, specialist principal pentru învățământul primar din cadrul MEC. În discursul său, dna Gaiciuc a remarcat calitatea înaltă a pregătirii cadrelor didactice pentru învățământul primar la UPSC și a încurajat participanții să aleagă UPSC și domeniul învățământului primar pentru continuarea studiilor.

Cei circa 170 de participanți au făcut turul virtual al Universității, au fost familiarizați cu programele de licență și master oferite de catedră, au primit răspunsuri la întrebări privind diverse aspecte ale procesului de admitere și studiilor universitare. Sperăm să reîntâlnim mulți dintre participanții evenimentului în aulele universitare – la studii de Licență și de Master!

După finalizarea mesei rotunde, a fost realizată o consultație cu toți absolvenții programelor catedrei PÎP privind pregătirea către examenul de stat – susținerea tezelor de Licență și, respectiv, Master. Au fost actualizate în mod interactiv prevederile regulamentare, s-au oferit recomandări și explicații, s-au făcut studii de caz pe bază de contraexemple.

Concluzia e că atitudinea face totul! O atitudine constructivă, responsabilă va duce la bucuria unui succes meritat.

Exprimăm recunoștință tuturor persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea evenimentului: moderatorilor Ludmila URSU și Angela CURACIȚCHI, decanului facultății Nina GARȘTEA, prodecanului Valentina CIOBANU, membrilor catedrei Natalia POPA, Tatiana DUBINEANSCHI și Lilia CÎRLAN.

 124 – vizualizări în total,  4 – astăzi