Jean-Claude MILLION, profesor la Universitatea din Strasbourg în vizită la UPSC

Parteneriatul moldo-francez se conturează tot mai evident, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău prezintă interes vădit pentru Jean-Claude MILLION, profesor la IUT Louis Pasteur de Schiltigheim, Universitatea din Strasbourg, coordonator european al Proiectului Erasmus + MIC „Entrepreneriat étudiant”, director al Asociației Alsace-Moldavie, care a vizitat UPSC azi, 17 februarie 2022, împreună cu Nina PUȚUNTEAN, Coordonatorul Centrului de Reuṣită Universitară al UASM.

Domnul Jean-Claude MILLION se află  în Republica Moldova într-o vizită de lucru organizată în cadrul proiectului «Encadrement et orientation du parcours estudiantin face aux défis du marchédu travail».

La întâlnire au fost prezenți rectorul UPSC, conf. univ, dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ;  prorectorul pentru activitatea științifică și relații internaționale, conf. univ, dr. Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR; șefa Secției Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, Tatiana PETCU; responsabila de proiecte francophone din cadrul aceleeași Secții și a Centrului de Reușită Universitară, Natalia CELPAN-PATIC.

Posibilități de colaborare academică și științifică dintre Universitatea din Strasbourg și UPSC precum și posibilități de dezvoltare a programelor de studii comune,  educație antreprenorială, mobilități academice, proiecte comune etc au fost principalele subiecte de discuție.

Vicedirectoarea CNIDE „Clasa Viitorului”, UPSC, Carolina BONDARCIUC, trainer instruiri, Alexandru LEAHU, coordonator instruiri și Alexandru OBADĂ au prezentat oaspeților Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și noile echipamente digitale educaționale.

Colaborarea dintre UPSC și Universitatea din Strasbourg va asigura schimbul de bune practici în domeniul cercetării și educației pe plan internațional. Dezvoltarea parteneriatului strategic cu instituțiile internaționale e și în continuare o prioritate pentru UPSC!

Loading