Purtătorul de cuvânt al comunicațiilor regionale UNHCR – Zoran Stevanovic în vizită la UPSC

Astăzi, studenții UPS „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie și Istorie, programul de studii: Limba și literatura română și engleză (alol.), precum și cei ai Facultății de Limbi Străine, programul de studii: Limba și literatura engleză și germană, l-au ascultat cu entuziasm, atât în regim offline (selectiv), cât și în regim online pe profesorul Zoran Stevanovic, în prezent Purtătorul de cuvânt al comunicațiilor regionale al UNHCR în Europa Centrală, ce are mai mult de 25 de ani de experiență în domeniul televiziunii, la nivel internațional – în calitate de jurnalist, producător de televiziune și executiv, cu o vastă experiență în managementul și producția emisiunilor.

Înainte de a se alătura UNHCR, Zoran Stevanovic a fost director de colectare de știri și programare pentru canalele de știri N1 (televiziune), filialul exclusiv de știri CNN pentru regiunea Adria și a jucat un rol instrumental în lansarea rețelei de televiziune N1, în Bosnia și Herțegovina, Croația și Serbia. A lucrat la sediul central CNNS Atlanta timp de mai bine de 12 ani ca Senior Assignment Editor la CNN International Desk din Atlanta și la scurt timp după aceea, în calitate de consilier regional al PNUD pentru Europa și CSI, cu sediul la Bratislava.

Absolvent al Facultății de Jurnalism a Universității din Sarajevo și al Universității Singidunum, Zoran Stevanović și-a început cariera în 1986 ca jurnalist la Radio Sarajevo.

Stevanovic, producător premiat de televiziune și director de știri, cu o vastă experiență în managementul și producția emisiunilor, primește numeroase premii, inclusiv:

• Premiul „Accolade Turner Broadcasting-CNN” în 2004,

• Premiul Emmy pentru “Cea mai bună acoperire de știri – Afganistan” în 2002 și

• Premiul Alfred I. DuPont în 1995 pentru cel mai bun film documentar, produs de PBS-FRONTLINE.

Însoțit de domnul Djavid Paknehad, director al Centrului de Caritate pentru Refugiați și de Sergiu Gaina, Senior Protection Associate, Reprezentanța UNHCR pentru Europa Centrală, a luat în discuție un subiect foarte interesant, care a trezit un interes sporit pentru studenți.

Seminarul a fost consacrat unei teme ce ne preocupă mereu – comunicarea eficientă.

Profesorul Zoran a lansat această comunicare eficientă, lucrând interactiv cu studenții filologi și convingând viitorii profesori de limbi străine că anume comunicarea vie trebuie să aibă un loc de frunte în școală, comunitate.

Citatul zilei, rostit de profesor a fost: „Mesajul viu se aseamănă cu ceea ce vrei să explici unei personalități, dar este ceea ce îl interesează ori nu cunoaște”. Comunicarea va fi una eficientă dacă vom cunoaște auditoriul, scopul, interesele și cultura auditoriului.

Studenții au rămas profund impresionați de puterea cuvântului, de relația interactiv-prietenoasă și de comunicarea eficientă care a deschis alte uși!

Loading