Vizita de studiu la Facultatea de Arte Plastice a Universității de Stat „P. M. Masherov” din Vitebsc, Belarus

Vizita de studiu a Facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă”

la Facultatea de Arte Plastice a Universității de Stat „P. M. Masherov” din Vitebsc, Belarus

În perioada 29.10.2017 – 4.11.2017 a avut loc ultima acțiune din cadrul proiectului Interferența tradițiilor și inovațiilor în învățământul artistic superior din Moldova, Ucraina, Rusia și Belarus, susținut de Fondul Interstatal de Colaborare Umanitară a Statelor membre CSI – vizita de studiu a profesorilor Facultății Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” la Facultatea de Arte Plastice a Universității de Stat „P. M. Masherov” din Vitebsc, Belarus.

Reprezentanții Facultății: Ana Simac, dr., conf. univ., decanul Facultății Arte Plastice și Design, Cezara Gheorghiță, dr., conf. univ., șef catedra Pictură și Rodica Spătaru, lect. superior, prodecan, au făcut cunoștință cu procesul de instruire la facultatea gazdă, au participat la masa rotundă „Particularități și tendințe în învățământul artistic superior din Belarus și Moldova”; au realizat ore publice cu referire la tendințele învățământului artistic din Moldova; au făcut cunoștință cu atelierele de lucru, fondurile metodice, publicațiile didactice ale colegilor din Vitebsc.

În cadrul vizitei a fost discutat a fost discutat și semnat acordul de colaborare între Universitatea de Stat „P. M. Masherov” din Vitebsc și UPS „Ion Creangă” din Chișinău, iar în baza acestuia a fost discutat și aprobat un program de colaborare, de activități de parteneriat academic și de creație pentru studenți și profesori.

Această vizită va favoriza intensificarea relațiilor de colaborare între Universități, schimbul de experiență pedagogică, mobilitatea academică  și alte activități științifice și de creație.

De asemenea, ai putea dori...