Suport pentru fortificarea capacităților Centrului Național de Inovații Digitale – Clasa Viitorului

Centrului Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului, în perioada 28 – 29 ianuarie 2020, cu susținerea Liechtenstein Development Service, a găzduit Trainingul Explorarea demersului activ de predare-învăţare.

Beneficiari ai formării au fost formatorii naționali ai Centrului,  selectați cu multă rigurozitate de Comisia de concurs, în baza dosarelor depuse și criteriilor prestabilite, în vederea valorificării intențiilor benefice de coagulare a eforturilor CNIDE pentru asigurarea unui demers educațional inovativ, de calitate, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Activitatea de formare a fost moderată de formatorii internaţionali Martin KellerHannes Schaad de la Universitatea Pedagogică din Zurich.

Prin intermediul tematicii (Promovarea înțelegerii inovative asupra învățării; Abordare constructivă;  Demersul învățării active; Educație centrată pe cel ce învață; Scopuri în detaliu  etc.) şi activităţilor  interactive bazate pe sarcini trainerii  au reuşit să construiască comunitatea educaţională şi să fortifice prin sugestii şi activităţi de simulare iniţiativele grupului de formatori, motivaţi şi orientaţi spre interesele şi necesităţile subiecţilor şcolilor din Moldova.

Trainingul a oferit un suport consistent în fortificarea capacităților CNIDE de a promova metodologii inovative de învățare activă și interactivă, servind ca mijloc pentru împărtășirea experiențelor și bunelor practici de învățare axată pe cel ce învață.

De asemenea, ai putea dori...