Studenții Facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” laureați la concursul de artă vizuală „Arta și Mitopoetica Orașului”

Cu prilejul zilei Internaționale a Muzeelor, studenții facultății Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” au participat la Concursul on-line de artă vizuală cu genericul: ,,Arta și mitopoetica orașului”. Concursul a fost organizat sub egida Departamentului de Cultură al Municipiului Chișinău și a proiectului științific „Cultura promovării imaginii orașelor din Republica Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii”, Muzeului de Istorie al orașului Chișinău în parteneriat cu Comitetul Național ICOM Moldova și Agenției pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală ,,Paragon” (orașul Bender).

Participanții au avut posibilitate să aducă omagii artistico-plastice Chișinăului și să-și exprime prin lucrări propriile impresii despre orașului natal, aplicând diverse tehnici și mijloace plastice de limbaj.

La concus au fost înaintate 307 lucrari, iar studenții nostri, ghidați de profesori au devenit laureați ai concursului, obținând locuri de frunte și mențiuni.

Locul I:
Pușcașu Ana, profesor Morarescu Ion
Doni Maria, profesor Fisticanu Veaceslav

Locul II:
Filipov Virgiliu, profesor Alavațchi Alexandru

Locul III:
Kapșițkaia Anastasia, profesor Puzdrovschii Iurie

Mențiuni:
Verdeș Valeria, profesor Fisticanu Veaceslav
Grubleac Evelina, profesor Mor
ărescu Ion
Kasîm Ana, profesor Puzdrovschii Iurie
Prijilevscaia Valentina, profesor Puzdrovschii Iurie
Harabara Daria, profesor Puzdrovschii Iurie

Felicitări câștigătorilor pentru rezultate remarcabile, perseverență, originalitate și spiritul creativ de care au dat dovadă prin lucrările realizate!
Felicitări profesorilor pentru rezultatele discipolilor.
Mulțumiri organizatorilor, coordonatorilor: dnei Ana Simac, dnei Ludmila Moisei și dnei Olimpiada Spatari -Arbuz, profesorilor pentru receptivitate, precum și juriului pentru apreciere!

De asemenea, ai putea dori...