Simpozionul științifico-cultural internațional ”Unicitate și Diversitate prin Dansul Folcloric”

Ziua Mondială a Dansului a fost marcată la Universitatea Pedagogică de Stat ”I. Creangă” din Chișinău prin organizarea  și desfășurarea Simpozionului Științifico-cultural Internațional ”Unicitate și diversitate prin dansul folcloric”. La eveniment au participat coregrafi, conductători ai cercurilor de dans din întreaga republică și de peste hotare: România, Belgia, Ucraina.

Am fost onorați de prezența Domnului H.E. LUC J.G. von Francois, Marshal of the Court Ambassador (a.h.) , cmdt Royal Academy, Prezidentul CECSEF din BELGIA, ROMÂNIA, MOLDOVA .

Programul Simpozionului a fost variat prin desfășurarea sesiunii de comunicări științifice, prezentarea unei lecții publice de către cadrul didactic Bencheci Ion, lector la Catedra Pedagogia Preșcolară, educație fizică și dans, cu implicarea cadrelor didactice de peste hotare.

Impresionant a fost flash mob-ul la care au participat peste 500 de persoane: copii din republică și studenți ai  Programului de studiu Dans clasic și popular, interpretând dansul ”Hora„  în curtea universității.

Simpozionul s-a finisat cu un concert de excepție, prezentat de către studenții programului de studiu menționat și colectivele de dansatori din republică și de peste hotare.

De asemenea, ai putea dori...