Senatul Universităţii i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Domnului Academician Mihai CIMPOI

Pe data de 20 februarie,2018, UPS „Ion Creangă” din Chişinău a trăit un moment memorabil, cu totul excepţional prin semnificaţiile sale, prin care, a omagiat o personalitate de excepţie a culturii române. La propunerea Consiliului Facultăţii de Filologie, Senatul Universităţii i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Domnului Academician Mihai CIMPOI, membru de onoare al Academiei Române, reputat critic literar, filosof al culturii, eminescolog, redactor literar, eseist, profesor universitar, om emerit din Republica Moldova.
Domnul academician Mihai Cimpoi este autor a peste 70 de studii şi eseuri monografice, a peste 3500 de articole şi cronici apărute în publicaţiile literare din spaţiul românesc şi de peste hotare, dar şi a peste 300 de studii de prezentare a literaturii române apărute în Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Turcia, Grecia, Rusia, Letonia, Lituania, Ucraina ş.a.

Şedinţa a fost moderată de către rectorul universităţii, doctor, profesor Nicolae CHICUŞ

LAUDATIO, (Elogiu academicianului Mihai Cimpoi cu ocazia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa al UPS „Ion Creangă” din Chişinău) a rostit şeful catedrei de Istorie şi teorie literară, doctor în filologie Vlad CARAMAN

Luări de cuvânt, elogii în timpul evenimentului au avut:

  • Poetul, folcloristul, doctor în filologie Iulian FILIP;
  • Doctor în filologie Dumitru APETRI;
  • Directorul Institutului de Filologie, doctor habilitat Vasile BAHNARU;
  • Doctor habilitat Alexandru BURLACU;
  • Doctor habilitat Timofei ROȘCA.

Ca răspuns la LAUDATIO domnul academician Mihai CIMPOI a rostit discursul ODĂ PROFESORULUI.

De asemenea, ai putea dori...