Seminar Tertio Millennio despre Societatea Liberă (1-18 iulie, 2019, Cracovia, Polonia)

Dragi studenți, doctoranzi, absolvenți universitari!

Sunteți inviați la  ediția a 28-a a Seminarului de vară, organizat de Tertio Millennio Institute și de Centrul de Etică și Politici Publice (Washington, DC). Sunt invitați în mod special studenții implicați în viața universităților sau în comunități sau organizaii sociale, politice sau religioase.

Seminarul va avea loc între 1 și 18 iulie 2019 în Cracovia  și este disponibil pentru studenți și absolvenți din America de Nord și din Europa Centrală, de Est și de Sud-Vest – Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Lituania, Letonia, Estonia, Belarus, Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Croația, Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Moldova, Georgia, Armenia.
In fiecare an, grupul participant la semina includes 30-36 studenți.

Cursurile sunt predate în limba engleză și se vor axa pe subiecte precum cultura, politica și economia societății libere, democrației și capitalismului. Cursurile reflectă istoria contemporană prin prisma invățăturii sociale a Bisericii, în special, cu referire la Papa Ioan Paul al II-lea (Centesimus Annus, 1991). Școala este deschisă pentru persone de orice confesiune sau credință.

Cursurile vor fi predate de renumiți lideri politici și religioși precum George Weigel și Maciej Zięba OP. 
Se oferă 12 burse pentru candidați din Europa Centrală și de Est, care includ studiile, cazarea, mesele și excursiile. Participanții sunt răspunzători doar de achitarea călătoriei tur-retur spre Cracovia. Pentru participanții din Europa de Est se oferă scrisoare de invitație pentru perfectarea vizei.

Termenul limită de depunere a dosarului este 28 aprilie 2019.

Pentru detalii, accesați: https://seminar.tertio.pl/

Persoana de contact UPSC: Olesea Gangan (gangan.olesea@gmail.com)

De asemenea, ai putea dori...