O TRADIȚIE FRUMOASĂ, ÎN CADRUL CURSULUI DE ETNOGRAFIE

În data de 7 noiembrie 2019, la Facultatea Arte Plastice și Design s-a desfășurat activitatea extracurriculară “Bucate tradiționale pentru masa de sărbătoare”.

Evenimentul  face parte din curricula extinsă la disciplina Etnografie, dar în același timp, a devenit o frumoasă tradiție a facultății, anul acesta fiind marcată cea de XI-a ediție.

Scopul activității constă în promovarea culturii bucatelor tradiționale la tânără generație și a ospitalității moldovenești.

Activitatea a fost organizată de către lect.univ., dr. Ludmila Moisei și studenții anului III, specialitatea Pictură, Grafică, Design Vestimentar, Design Interior; Arte Plastice și Arte Decorative, în cadrul cursului de Etnografie.

Studenții, originari din diferite regiuni ale țării au pregătit bucate specific zonei de origine. Ei au prezentat comunicări cu referire la specificul bucatelor pregătite cu drag, dar și alte informații din alimentația tradițională.

De pe masă nu au lipsit sărmalele, placintele, mămăliga, friptura, pârjoalele, murăturile, copturile tradiționale, îmbinate armonios cu cântec, dans și voie bună.

Le mulțumim profesorilor, în frunte cu Dna Decan Ana Simac, lect.univ. Ludmila Moisei pentru bună organizare, oaspeților prezenți la eveniment, precum și studenților care au dat dovadă de responsabilitate, coeziune, implicare și originalitate, creând o frumoasă atmosferă de sărbătoare!

De asemenea, ai putea dori...