Masă rotundă a Clubului Oratorilor “Arta – între haos și sublim”

În data de 28.02.2021 Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă” a găzduit o activitate frumoasă – masă rotundă a Clubului Oratorilor, moderat de Daniela Iurcu, la tema “Arta – între haos și sublim”. Invitatul special al acestei mese rotunde a fost Roșca-Ceban Daniela, lect. univ. a Facultății Arte Plastice și Design, catedra Arta Decorativă.

În cadrul activității tinerii din diverse instituții de învățământ printre care:

Colegiul de Arte Plastice “A. Plamadeală”,
Liceul Teoretic “Ion Creangă”,
Liceul Moldo-Finlandez,
Liceul Teoretic “Spiru Haret”,
Liceul “Mihail Berezovski”,
Liceul Academiei de Științe a Moldovei,
Liceul Teoretic “Dante Alighieri”
și Centrul de Excelență în Industria Ușoară, au avut parte de o excursie prin atelierele facultății, au vizitat Galeria Univer-ART, și au primit informații utile cu privire la oferta educațională a Facultății. La masa rotunda tinerii au răspuns la întrebări precum: Ce este arta? Care este scopul artei? De ce avem nevoie totuși de artă?

Roșca-Ceban Daniela, lect. univ. a prezentat un material despre arta modernă și contemporană în contextual temei abordate la ședința clubului.

Evenimentul a fost planificat în cadrul activităților de promovare a Imaginii Facultății Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă”.

De asemenea, ai putea dori...