Locul I la Concursul Internațional „PECHERSKI KASHTANY”

Facultatea Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” ne-a bucurat iarăși cu rezultate remarcabile la concursul tinerilor designeri.

În perioada 21-26 mai 2018, Facultatea Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, a participat la un eveniment inedit – Concursul Internațional al Tinerilor Designeri „PECHERSKI KASHTANY”, ediția a XVIII-a, care s-a desfășurat în orașul Kiev, Ucraina. Studenta Elena Bannaia cu colecția „The structure of existence” a obținut Locul I, în categoria Pro-Art.

Concursul se desfășoară anual și este organizat de Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kiev, cu suportul Ministerului Educației și Științei al Ucrainei.

În cadrul concursului au participat peste 100 de tineri designeri vestimentari, din diverse instituții de învățământ superior din Ucraina, Moldova, Georgia, Belarus.

În cadrul evenimentul au fost invitați reprezentanți oficiali ai Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”: dna Alexandra Barbăneagră, prorector pentru activitatea didactică și dna Ana Simac, decanul Facultății Arte Plastice și Design.

La concurs Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a fost reprezentată de către două masterande: Elena Bannaia și Maria Cibotari, specializarea Modelarea artistică a costumului, Facultatea Arte Plastice și Design, care au prezentat la concurs colecții vestimentare realizate în cadrul Facultății, cu coordonarea dnului Vasile Vozian, lector FAPD, catedra Arte Decorative.

Dna Ana Simac, decanul Facultății Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

Dnul Ivan Grișenco, rectorul Universității Naționale de Tehnologii și Design din Kiev, Ukraina
Dna Alexandra Barbăneagră, prorector pentru activitatea didactică, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

De asemenea, ai putea dori...