Înmânarea certificatelor de absolvire a programului de formare profesională continua Educație pentru media

La 8 aprilie 2021 a avut loc înmânarea certificatelor de absolvire a programului de formare profesională continua Educație pentru media (ciclul gimnazial și liceal) primului grup de beneficiari instruiți la Centrul de Formare Continuă al UPS „Ion Creangă”.

Programul este susținut de Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania.

În cadrul ședinței festive, cu un cuvânt de salut s-au adresat rectorul UPSC A. Barbăneagră, dna L.Corlăteanu, reprezentanta Deutsche Welle Akademie în Republica Moldova,  L.Armașu-Cantîr, prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, care au subliniat importanța educației media pentru societatea contemporană, rolul cadrului didactic în formarea competențelor media la elevi și părinți.

Pe parcursul celor 4 săptămâni de instruire, 12 cadre didactice  din instituțiile de învățământ general din diverse localități ale republicii (Chișinău, Bălți, Orhei, Soroca, Ialoveni, Edineț) ghidați de trainerii A.Barbăneagră, L.Petrenco, L.Armașu-Canțîr, A.Lisnic, au beneficiat de sesiuni de formare online  în vederea dezvoltării competențelor  media, proiectării și organizării în gimnazii și licee a cursului opțional  Educație pentru media.   

În luările de cuvânt, absolvenții programului au apreciat calitatea înaltă a trainingurilor oraganizate, în cadrul cărora s-au pus în discuție subiecte legate de criteriile de apreciere și selecție, de evaluare și sintetizare a tot ceea ce este util și calitativ în avalanșa informațională mediatică; cunoașterea provocărilor vieții personale și problemelor sociale raportate la comunicarea media, cultura comunicării online;  dezvoltarea capacităților de exprimare și inovare în comunicarea media etc.

Aducem sincere felicitări absolvenților și le urăm succese în promovarea culturii mediatice!

 

De asemenea, ai putea dori...