Inaugurarea echipamentului nou în Centrul de limba germană – donatie din partea ambasadei Germaniei pentru Catedra de Filologie Germana

La Universitatea Pedagogică de Stat”Ion Creangă”din Chișinău a avut loc inaugurarea echipamentului nou în Centrul de limba germană – donatie din partea ambasadei Germaniei pentru Catedra de Filologie Germana

Miercuri, 10.02.2021, la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”din Chișinău a avut loc inaugurarea echipamentului nou în Centrul de limbă germană, donatie de la ambasada Germaniei pentru Catedra de Filologie Germană, un support foarte necesar pentru studenții și profesorii de limba germană. Evenimentul a fost moderat de către dr.Josef Sallanz – reprezentantul DAAD la Chișinău, care a menționat colaborarea fructuoasă cu Universitatea ”Ion Creangă”de peste 23 de ani, lectoratul DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst – Serviciul German de Schimb Academic) din Chișinău având, încă din anul 1998, sediul la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, la Catedra Filologie Germană. DAAD este cea mai mare organizație pe plan mondial care sprijină schimbul internațional de studenți și cercetători. 450 de lectori ai Serviciului German de Schimb Academic sunt antrenați în universități gazdă din întreaga lume unul dintre care activează în permanență la Catedra Filologie Germană a Universității Pedagogice „Ion Creangă”.

Doamna rector Alexandra Barbăneagră a mulțumit Ambasadei Germaniei și DAAD pentru contribuția valoroasă și sprijinul oferit universității :” Prezența DAAD în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” ne avantajează enorm, pentru că specialiștii din Germania sunt antrenați în activitatea Catedrei Filologie Germană în calitate de cadre didactice la ciclul de licențiat la masterat pe parcursul întregii perioade de lucru în Republica Moldova”.

Menționăm că postul de lector este finanțat de către Ministerul Federal de Externe al Republicii Federale Germania, iar lectoratul dezvoltă o colaborare de succes cu Ambasada Germană și cu alți mediatori culturali precum Goethe-Institut București ș.a..

Prezent la eveniment, domnul Ullrich Kinne, reprezentant permanent al ambasadorului Germaniei la Chișinău, a mulțumit universității pentru deschiderea față de studiul limbii germane, colaborarea strânsă cu centrul de limbă germană și DAAD, menționând pe lângă posibilitățile de participare la programele de burse, Ambasada Germaniei va continua colaborarea prin manifestări culturale, informative și de instruire (prezentări de carte, conferințe, seminare etc.).

La eveniment au mai participat Christine Gockel, atașat cultural, Ludmila Armașu-Canțîr, prorector pentru știință și relații internaționale, Angela Solcan, prorector pentru activitatea didactică, Victor Chiseliov, șeful catedrei filologie germană, dr. Iuliana Tiosa, care au vorbit depre impactul favorabil al dotării acestui Centru de Limba Germană și au mulțumit călduros Ambasadei Germaniei, menționând că studiul limbii germane la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” le oferă studenților posibilitatea de a cunoaște nemijlocit frumusețea limbii și culturii germane și de a beneficia de multitudinea de oportunități, proiecte oferite.

 

De asemenea, ai putea dori...