Inaugurarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău

La 19 aprilie 2019, în incinta Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău a fost deschis Centrul Naţional de Inovaţii Digitale în Educaţie „Clasa Viitorului”.

Misiunea Centrului  este crearea unei platforme educaționale în inovații digitale care să vină  în susținerea cadrelor didactice din Republica Moldova pentru a stimula și facilita procesul de utilizare a noilor tehnologii informaționale și de comunicare în procesul de studii.

Centrul va avea drept scop promovarea și susținerea procesului de implementare și utilizare a tehnologiilor şi inovațiilor digitale în sistemul educațional din RM, integrarea tehnologiilor digitale în instituțiile de învățământ.

Anual în cadrul Centrului vor fi pregătiți peste 1000 de profesori în utilizarea tehnologiilor digitale: promovarea abordării  integrate a conținuturilor  pe modelul STE(A)M în procesul de învățământ, a învățării bazate pe cercetare, proiecte, rezolvarea de probleme,  TIC în instruire etc.

Centrul Naţional de Inovaţie Digitală a fost construit şi dotat în urma unui parteneriat public-privat în valoare de 12 milioane lei, dintre Guvernul Republicii Moldova prin Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Proiectul de Competitivitate din R. Moldova finanţat de USAID, Guvernul Suediei şi UK aid, şi Fundaţia Orange Moldova.

Partenerii de implementare ai proiectului au fost Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Tiraspol şi Centrul de Informaţii Universitare.

http://tvrmoldova.md/social/centrul-national-de-inovatii-digitale-in-educatie-clasa-viitorului-isi-propune-sa-schimbe-educatia-cu-ajutorul-tehnologiei/

https://realitatealive.md/live-inaugurarea-centrului-na-ional-de-inova-ii-digitale-in-educa-ie-clasa-viitorului-participa-pavel-filip—93538.html

http://oficial.md/social/un-centrul-national-de-inovatii-digitale-in-educatie-a-fost-lansat-astazi-la-chisinau-foto

https://radiochisinau.md/a-fost-inaugurat-centrul-national-de-inovatii-digitale-in-educatie-clasa-viitorului—86012.html

https://www.youtube.com/watch?v=i8oXC8psa2U

https://www.orange.md/ro/noutate/quot-clasa-viitorului-quot-revolutioneaza-educatia-prin-tehnologie-la-chisinau-a-fost-inaugurat-centrul-national-de-inovatii-digitale-in-educatie

De asemenea, ai putea dori...