Împreună, Artă și Credință

Miercuri, 20 decembrie, 2017, în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău, a avut loc vernisajul expoziției de icoane și miniaturi Împreună, Artă și Credință, ediția a II-a, care a reunit lucrările studenților Facultății Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova și a studenților Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Secția Artă Sacră a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România.

Expoziția cuprinde 28 de lucrări, inspirate din iconografia creștină ortodoxă, realizate în tehnici și materiale tradiționale.

La lansarea expoziției au participat Tudor Stăvilă, critic de arte, directorul Institutului Studiul Artelor al AȘM, Ana Simac, decanul Facultății Arte Plastice și Design, Cezara Gheorghiță, șef catedră Pictură, Ion Morărescu, lector, artist plastic.

Evenimentul este parte a unui program de colaborare între Universitățile și Facultățile sus menționate, și oferă posibilitatea, pentru studenți și profesori, de a se cunoaște reciproc, pe dimensiunea academică, artistică și profesională; de a face schimb de experiență, de metode, practici de instruire și creație.

Atmosfera deosebită a acestui vernisaj a fost completată armonios și de recitalul de colinde, prezentat de ansamblul vocal al CEAIC al UPS „Ion Creangă”.

De asemenea, ai putea dori...