Festivalul de Creație Vestimentară ART EAST, Ediția III

Facultatea Arte Plastice și Design a participat la Festivalul de Creație Vestimentară ART EAST, Ediția III – dedicată Centenarului Marii Uniri, desfășurat în perioada 22-24 iunie 2018, la Iași, România.

La eveniment au participat tineri designeri şi modele din cadrul Caselor de Cultură și Universităților din România și Republica Moldova. Facultatea Arte Plastice și Design a fost reprezentată de către decanul facultății Ana Simac, prodecanul Rodica Spătaru, profesorii Vasile Vozian și Nina Botezatu și studentele: Elena Bannaia, Eugenia Negruța, Corina Donscaia, Vlașco Cristina, Iulia Uzun – în categoria design vestimentar; studentele: Svetlana Morari și Diana Lungu – în categoria modele.

Juriul de specialitate prezidat de nume mari din lumea modei din România și străinătate au recompensat originalitatea și îndrăzneala, dar și coerența la nivel de execuție a conceptelor prezentate de studentele Facultății Arte Plastice și Design, acordându-le locuri de frunte în toate secțiunile concursului:

·        Secțiunea – Design vestimentar

Locul I – Bannaia Elena, colecția The structure of existence, coordonator Vozian Vasile

Locul II – Donscaia Corina, colecția Legendary, coordonator Vozian Vasile

·        Secțiunea – Show

Locul I – Vlașco Cristina, colecția Marlen, coordonator Vozian Vasile

·        Secțiunea –  Centenar

Locul I – Negruța Eugenia, colecția Rădăcini, coordonator Simac Ana

Președintele juriului, Claudiu Pavelin Gălățescu, critic de modă din România, a oferit invitații studentelor Negruța Eugenia și Bannaia Elena, pentru a-și prezenta colecțiile în cadrul evenimentului Gala AVANPREMIERE, ce se va desfășura la data de 27 iunie 2018, la București, România.

Festivalul de Creație Vestimentară „ART EAST” este organizat de către Casa de Cultură a Studenților din Iași în parteneriat cu Palas Mall Iași, Asociația Veils și Academia Show Models.

 

 

De asemenea, ai putea dori...