Facultatea Arte Plastice și Design în cadrul vizitei de studiu la Studioul de animații „Simpals”

Facultatea Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” în cadrul vizitei de studiu la Studioul de animații „Simpals”

Studenții Facultății Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, în data de 16 noiembrie 2017, au vizitat Studioul de animații „Simpals”.

Lectorul Vlad Tabac și studenții: Nitreanu Vladislav, Scutelnic Marina, Ceban Alexandra, Adăscăliței Ion, au avut posibilitatea să exploreze studioul Simpals, fiind ghidați de Serghei Kirillov, CG supervisor și Ana Voloșinovici, manager pe proiecte în cadrul Simpals Studio. Astfel, tinerii au  făcut cunoștință cu toate etapele de creare a unui proiect, începând de la idee, până la produsul finit – au văzut cum arată o schiță de desen, cum personajul își capătă proprietățile fizice, cum animatorii îl pun în mișcare, ca într-un final să privească rezultatul acestei munci.

În urma acestei vizite, administrația companiei Simpals a invitat studenții Facultății Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, să-și desfășoare stagiul de practică în cadrul studioului.

Compania „Simpals” deține cel mai mare studio de animație moldovenesc, portofoliul căruia include peste o sută de lucrări în sfera publicității video și desenelor animate de scurt metraj. Desenele animate create de Simpals Studio sunt recunoscute la nivel internațional, participând la peste o sută de festivaluri de film, inclusiv Annecy, Anima Mundi, Stuttgart Festival of Animated Film, Siggraph și câștigând peste 70 de premii în cadrul acestora.

 

De asemenea, ai putea dori...