Elogiu mărțișorului la Facultatea Arte Plastice și Design

La Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”,  primăvara a debutat prin elogierea mărțișorului. Pe data de 1 Martie, Facultatea Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă”, în baza acordului de colaborare și în parteneriat cu  Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere a organizat Masa rotunda  „Mărțișorul – reper identitar și element de patrimoniu cultural imaterial”.  În calitate de parteneri ni s-au alăturat Insitutul Patrimoniului Cultural, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, dar și parteneri din România: Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Maramureșului, Sighetu Marmației, Școala rădăcinilor străbune.

Masa rotundă a fost organizată în baza curriculumului la disciplina Etnografie, coordonat de lect. univ. dr. Ludmila Moisei, care,  în acest context, a facilitat organizarea activității.

Evenimentul a adunat peste 80 de participanți: studenți, masteranzi, profesori, etnologi, muzeografi, oameni de cultură și mulți alți admiratori ai Mărțișorului din Republica Moldova și România.

Finalul mesei rotunde a fost încununat de o spectaculoasă expoziție on-line de mărțișoare, prezentată de studenții Facultății Arte Plastice și Design.

De asemenea, ai putea dori...