MESAJ DE FELICITARE CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A STUDENȚILOR

DRAGI STUDENȚI CRENGIENI!

Astăzi, 17 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a Studenților – o sărbătoare a multiculturalismului, diversității, cooperării și solidarității studenților din întreaga lume.

Vocea voastră, a studenților, este importantă în societate. Sunteți resursa cea mai promițătoare pentru construirea unui viitor durabil bazat pe perpetuarea valorilor.

Educația este una dintre valorile umane supreme. Alegând pentru educație superioară Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, ați obținut privilegiul de a face parte din marea și glorioasa familie crengiană, edificată de-a lungul a 80 de ani prin munca, talentul și dedicația cadrelor didactice universitare și a generațiilor de absolvenți.

Misiunea Universității este orientată spre a crea, păstra şi disemina cunoaşterea la nivel de excelenţă, a forma specialişti de înaltă calificare competitivi pe piaţa naţională şi internaţională a muncii, a crea oportunităţi de formare profesională pe parcursul întregii vieţi, a păstra, dezvolta şi promova valorile naţionale cultural-istorice în contextul diversităţii culturale. Fiind parte a comunității universitare, fiecare student contribuie la împlinirea acestei misiuni importante.

Studenția este cea mai frumoasă perioadă a vieții, plină de evenimente și trăiri memorabile. Este vremea luării primelor decizii independente, responsabile, mature, când obiectivele sunt ambițioase, iar visele – îndrăznețe, când se leagă cele mai trainice prietenii, se înfiripează și prind aripi marile iubiri. Este vremea în care devenirea profesională și cea personală se potențează reciproc și vă avântă spre crearea unui viitor onorabil pentru fiecare dintre voi, iar prin voi – pentru toți noi, cei care suntem astăzi Republica Moldova.

Dragii noștri studenți, vă dorim să savurați din plin minunata perioadă a studenției, să fiți activi, cutezători și încrezători în propriile forte, să munciți cu dăruire pentru formarea profesională și să culegeți roade frumoase ale acestei munci, construindu-vă o carieră de succes. Multă sănătate, baftă la ore și la examene, fericire în viața personală, iar în această zi de sărbătoare – dispoziție și distracție de milioane! Dar fiți vigilenți și astăzi, și în fiece zi – respectați măsurile de protecție împotriva COVID-19!

LA MULȚI ANI DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STUDENȚILOR!

Cu respect și mari speranțe,

Administrația Universității.

De asemenea, ai putea dori...