Atelier de Grafică și Design „Cosmos Turist National Guide”

Atelier de Grafică și Design „Cosmos Turist National Guide”

Facultatea de Arte Plastice și Design, în perioada 6 – 12 octombrie 2016, a fost gazda Atelierului de Grafică și Design „Cosmos Turist National Guide”, organizat de Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE, Institutul Goethe din București și Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău. Proiectul se realizează la Facultatea Arte Plastice și Design al treilea an consecutiv, sub coordonarea profesorului Simion Zamșa.
În cadrul atelierului au participat 18 studenți, dintre care 14 studenți ai Facultății Arte Plastice și Design, cât și de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și Universitatea Tehnică, care împreună cu trainerii Timo Grimberg și Joachim Bartsch din Germania, s-au angajat într-o excursie creativă, abordând cartea ca un ghid turistic. Din această perspectivă, o călătorie în literatură reprezintă un punct de observație a diverselor aspecte ale orașului Chișinău, descrise în texte și imagini. Astfel, pe parcursul a 6 zile participanții au analizat prin intermediul cărților-ghid imaginile Chișinăului anilor 60-70, în final realizând o serie de lucrări grafice cu acest generic.
Expoziția lucrărilor realizate de studenții facultății în cadrul atelierului „Cosmos Turist National Guide”, a fost lansată în incinta Facultății de Arte Plastice și Design, UPS „I. Creangă”, la data 12 octombrie 2016 și poate fi vizionată în continuare pe parcursul lunii octombrie.

De asemenea, ai putea dori...