Atelier de design vestimentar „Costumbre” organizat în cadrul Facultății Arte Plastice și Design

În cadrul Facultății Arte Plastice și Design UPS “Ion Creangă”a fost organizat un atelier de design vestimentar „Costumbre” realizat de profesorii Sergiu Chihaia și Răzvan Vasilescu din România, Universitatea de Arte din București, Departamentul Modă-Design Vestimentar în perioada 10.04.2019-12.04.2019. Proiectul a fost susținut de ARBOR Association for Culture & Arts, coordonator Victoria Nagy Vajda.

« Workshopul a fost foarte eficient pentru studenți,

am aflat cum poți modela o haină sculptural,

cum poate fi redate diferite facturi pe suprafața unor detalii a vestimentației.

Produsele au fost realizate printr-o tehnică sugerată și demonstrată de Sergiu Chihaia si Răzvan Vasilescu, modelare japoneză dezvoltată de Shingo Sato.»

Cojocaru Elena, asistent

«Sunt foarte mulțumită de Workshop organizat de profesorii din România, fiindcă am incercat ceva nou, cu totul diferit de modelările efectuate până acum. Este un avantaj deosebit pentru studenții noștri de a face cunoștință cu noi tehnici, dar și metode de predare a unor profesioniști în domeniu, pentru dezvoltarea  imaginației și abilităților tehnologice. Profesorii Sergiu Chihaia si Răzvan Vasilescu, care ne-au coordonat, sunt specialiști cu experiență în domeniu, datorită abilităților formate la acest workshop, putem cu ușurința să facem orice modelare, indiferent de complexitate.»

Rapcea Elena, studentă

În Workshop au participat urmatorii studenți:

 1. Polișiuc Anastasia
 2. Bondarenco Maia
 3. Toma Elena
 4. Nijeborscaia Olga
 5. Ionela Olaru
 6. Viorica Cociug
 7. Natalia Sajin
 8. Valentina Trifan
 9. Elena Rapcea
 10. Sandală Ursu
 11. Elena Cojocaru
 12. Bat Cristina

De asemenea, ai putea dori...