Aplicați pentru programul global UGRAD 2020-2021

Ambasada SUA în Moldova are plăcerea de a anunța concursurile anuale pentru programul  de schimb global de licență (UGRAD global)  pentru anul universitar 2020-2021.  Programul este sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA.  Global UGRAD oferă un grup divers de lideri studenți emergenți cu o bursă pentru un semestru de studiu academic non-grad la un colegiu sau universitate din SUA. Solicitanții de succes se pot aștepta la o expunere în profunzime la societatea americană, cultură și instituții academice, precum și oportunități de îmbunătățire a abilităților lor profesionale.

Toți participanții vor fi înscriși la timp complet, fără licență, la cursuri de licență la o universitate din SUA. Participanții vor locui în facilități de locuințe din campus cu colegii americani și li se va cere să participe la douăzeci de ore de servicii comunitare. De asemenea, va exista o orientare virtuală a sosirii și un atelier de sfârșit al programului în persoană. În plus față de cursurile alese, participanții vor fi obligați să urmeze un curs de studii de 3 credite din SUA pentru a le îmbunătăți înțelegerea Statelor Unite.

Cerinte de eligibilitate:

  1. Solicitanții trebuie să fie cetățeni ai Moldovei (rezidenții permanenți ai regiunii transnistrene pot fi considerați indiferent de cetățenie.)
  2. Solicitanții trebuie să studieze în Moldova.
  3. Bursele vor fi acordate studenților care sunt în prezent înscriși la programe de licență cu normă întreagă, după ce au finalizat cel puțin primul semestru de studiu până în ianuarie 2020. Participanții trebuie să aibă cel puțin un semestru pentru a finaliza la instituțiile de origine la finalizarea programului global Programul UGRAD
  4. Solicitanții trebuie să demonstreze potențial de conducere prin munca academică, implicarea comunității și activități extracurriculare.
  5. Solicitanții trebuie să obțină un scor TOEFL minim de 45 bib.
  6. Se va da preferință celor care au avut puțină sau NU experiență în SUA sau în afara Moldovei.
  7. Solicitanții sunt obligați să se întoarcă direct în Moldova după finalizarea programului.
  8. Solicitanții au vârsta de peste 18 ani la momentul depunerii cererii.

Termenul limită pentru depunerea cererii on-line este 31 decembrie 2019 . Pentru mai multe informații și aplicații on-line, accesați: https://www.worldlearning.org/program/global-undergraduate-exchange-program/   Vă rugăm să trimiteți întrebări la adresa:  education-moldova@state.gov

De asemenea, ai putea dori...