Alianța Franceză din Moldova cu noi oportunități de colaborare la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

În data de 08.06.2021, reprezentantul Alianței Franceze din Moldova, domnul Alexandre Chavanne, responsabil de misiunea lingvistica, corespondent Campus France, a vizitat Universitatea Pedagogica de Stat “Ion Creangă”.

La întrunire au participat dna Rector – Alexandra Barbăneagră, dna Prorector pentru activitatea didactică – Angela Solcan, dna Prorector pentru activitatea ştiințifică şi relaţii internaţionale – Ludmila Armaşu-Canţîr, dna Natalia Celpan-Patic – responsabil proiecte francofone, dna Anastasia Sava – şef catedră Filologie Romanică.

În cadrul vizitei s-a discutat despre necesitatea promovării limbii franceze în Republica Moldova și interesul studierii limbii franceze în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” la toate ciclurile de studii: Licență, Master, Doctorat pentru toate Facultățile. De o reală importanță au fost subiectele discutate cu referire la oportunitățile studenților francofoni și organizarea stagiilor de formare pentru profesorii universitari de limbă franceză. De asemenea, s-au pus în discuție și subiecte cu referire la proiectele francofone în care a fost şi este implicată Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău, cât şi despre relațile de colaborare cu Universitățile din Franța, Canada şi, desigur, necesitatea asigurării studierii limbii franceze de către profesori nativi.

În speranța unui parteneriat durabil, exprimăm înalte considerațiuni Alianţei Franceze din Moldova pentru interesul manifestat.

 

De asemenea, ai putea dori...