Valorificarea tradițiilor de iarnă la Facultatea Arte Plastice și Design

Poporul român a zămislit numeroase obiceiuri și tradiții, datini și credințe, ceremonii magico-religioase, multe dintre care și-au croit drum spre noi din negura anilor. Din circuitul acestor valori spirituale fac parte tradițiile și obiceiurile legate de sărbătorile de iarnă care, se regăsesc printre prioritățile spirituale în cadrul educațional la Facultatea Arte Plastice și Design.

Astfel, ca o generalizare a competențelor formate la orele de Etnografie, studenții au prezentat colectivului profesoral didactic al facultății un adevarat spectacol, coordonați iscusit de profesorul facultății dr. Ludmila Moisei.

În cadrul activității extracurriculare Tradiții de iarnă din datina străbună studenții facultății Arte Plastice și Design au colindat și au urat, au semănat și-au sorcovit, ne-au delectat spiritual cu Jocul Caprei.

Activitatea este una care se înscrie în măsurile de promovare a patrimoniului cultural la tânăra generație, presupune un dialog între purtătorii de cultură și o continuitate a valorilor naționale. Studenții au dat dovadă de talent și originalitate în promovarea și valorificarea tradițiilor noastre stravechi.

Mulțumim studenților pentru receptivitate și implicare, pentru respectul față de trecutul istoric și valorile neamului.

Câteva secvențe video pot fi urmărite aici: https://youtu.be/T7qKxLv2BXM și aici: https://youtu.be/n9B0gmyaWKQ

Loading